EMDR

“For real change to take place, the body needs to learn that the danger has passed and to live in the reality of the present “

Bessel van der Kolk, MD

EMDR staat voor: Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Ruim 25 jaar geleden werd deze therapie voor het eerst beschreven door Francine Shapiro, een Amerikaanse psycholoog. In de jaren daarna is de therapie verder uitgewerkt tot een effectieve traumaverwerkingstherapie.

Bij het uitvoeren van EMDR gebruik ik het protocol dat voor deze behandeling is opgesteld. 

EMDR helpt het brein om ‘dingen’ op de juiste plek te zetten. ‘Dingen’ kunnen zijn: negatieve herinneringen, een negatief zelfbeeld, (irreële) angsten enz.

Deze ‘dingen’ nemen ruimte in van je werkgeheugen. Die ruimte kun je beter gebruiken. En, doordat deze ‘dingen’ in je werkgeheugen zitten worden ze makkelijk naar voren gehaald door triggers. De triggers zorgen ervoor dat je met de ‘dingen’ aan het werk moet en dat belemmert en kan je leven zelfs heel moeilijk maken wanneer het gaat om trauma’s die je hebt meegemaakt. 

Tijdens de EMDR sessie volg ik het protocol en gebruik ik een koptelefoon met ‘tikjes’ waar je naar kunt luisteren. 

Ik gebruik voor het proces altijd de volgende metafoor omdat ik vind dat die het beste weergeeft wat er gebeurt.

Bij EMDR is het net of je brein met de trein gaat. Er komen allerlei verschillende stations voorbij. Soms ook echt wel nare en emotionele. Blijf vooral in de trein tot het eindpunt. Het eindstation is altijd positief. 

Metafoor 2 is die van het veegwagentje. Je kent ze vast … Ze zijn van de gemeentereiniging en vegen de goten van de straat. Daarbij vegen ze ook automatisch een deel van de omgeving schoon. Dat zie ik ook bij EMDR. Je brein weet zelf goed wat er nodig is. Een EMDR sessie werkt ook nog een aantal dagen tot zelfs een paar weken door. Soms merk je daar niet veel van, soms ben je sneller moe of droom je meer dan anders. Soms hebben mensen wat hoofdpijn of zijn misselijk. Deze symptomen kunnen maar hoeven niet. Niets is abnormaal na EMDR. Laat het brein zijn gang maar gaan. 

Mocht je je wel zorgen maken dan kun je natuurlijk altijd even bellen of appen. In de vijf jaar dat ik EMDR behandelingen geef neemt mijn verwondering over deze mooie, effectieve therapie alleen maar toe. 

Heb je vragen of wil je weten of ik iets voor jou kan betekenen met EMDR maak dan een afspraak. 

 

Testimonial

 

Mind & More coaching heeft mij écht geholpen! Hanneke ter Beek is een kundige, lieve vrouw met een luisterend oor, die de tijd voor je neemt. Zij leerde mij assertief te worden, wat mijn plaats is binnen mijn huwelijk, hoe ik kan leven met mijn depressieve echtgenoot, hoe ik kan omgaan met verschillende visies binnen ons gezin… Dat deed zij vanuit een bewogen christelijke naastenliefde.

Ongeveer zes jaar geleden kwam ik voor het eerst bij haar en ik pluk van die gesprekken nog steeds de vruchten.  Altijd kan ik bij haar terecht, zodra ik daar behoefte aan heb! (C.H)

Testimonial

 

Mijn hulpvraag was hoe ik mijn angst voor een volgende zwangerschap kon overwinnen. Door het onder ogen te zien kon ik het overwinnen en vertrouwen in mezelf terug te krijgen. Hanneke heeft me geholpen om te leren hoe ik met m'n angst om kan gaan. Ook ben ik geholpen om een nare periode in mijn leven te verwerken en weer nieuwe stappen te durven zetten. Hanneke heeft me geholpen tijdens de sessies om te zien dat de wens groter werd dan het probleem. Ik ben ontzettend dankbaar voor haar hulp! Het heeft me weer met beide benen op de grond gezet. (H.R)

Testimonial

 

Ik ben bij Hanneke geweest voor EMDR. Hanneke is een sympathieke vrouw die je heel erg op je gemak stelt. Ze vertelt precies wat er gaat gebeuren en wat je kunt verwachten. Er is alle ruimte voor gesprek en emoties. Deze EMDR sessie heeft er bij mij voor gezorgd dat ik een aantal dingen die speelden in mijn leven op een rijtje kon zetten. (BP)

Testimonial

 

Onze werkgever (Coloriet) vroeg welke scholing ons team wilde. Dit was nogal een brede vraag. Wij wilden als team graag ondersteuning bij het inzichtelijk krijgen van onze ontwikkelingsbehoefte. Ons team bestaat uit 15 mensen en was op zoek naar  het gezamenlijke belang. Ons team kreeg ondersteuning van Mind & More om inzichtelijk te maken waar we als team ondersteuning in wilden. Dit was super! Iedereen werd gehoord en door middel van verschillende werkvormen/opdrachten kwamen er mooie punten uit waar we als team mee aan de slag konden. Er kon een terugkoppeling gemaakt worden naar de organisatie en heel het team was gemotiveerd om deze scholing te gaan volgen. Mind & More bracht rust in onze groep en ieder voelde zich serieus genomen.

Wat ons betreft volgende keer weer!

Testimonial

 

Ik heb de EMDR therapie als bevrijdend ervaren. Ik raad het iemand aan die het moeilijk heeft. Het is voor mij echt een verademing. Hanneke is iemand die met je meeleeft en je de nodige informatie meegeeft. Ze kan je ook bemoedigen en ze is iemand die je begrijpt. (HS)

Testimonial

Ons team heeft 3 bijeenkomsten met Hanneke gehad. Daardoor is het team gegroeid in bewustwording, de neuzen zijn dezelfde kant op en er zijn werkelijke stappen gezet. De bijeenkomsten kostten energie omdat je als teamlid daadwerkelijk aan de slag moet maar leveren ook vooral energie op! Er wordt met plezier teruggekeken op de bijeenkomsten. Graag tot ziens. (Coloriet, Dronten)

 

Testimonial

Maandenlange stress en slapeloze nachten voor een praktijkexamen, ik weet helaas niet beter... Op aanraden van Hanneke, één van mijn collega's bij de ambulancedienst EMDR bij haar  gedaan met de gedachte: baat het niet dan schaadt het niet. Gelijk na de sessie voelde ik mij een stuk rustiger, ik sliep weer 's nachts en ik ben fluitend door mijn examen heen gegaan. Ik wist niet wat mij overkwam! Ik ben Hanneke daar ontzettend dankbaar voor... Ik had dit veel eerder moeten doen! (MC)

 

Testimonial

"Ik had hulp nodig bij het laatste stuk van mijn genezingsproces. Het was een hardnekkig stuk waar ik zelf niet uitkwam. Ik voelde me bij Hanneke veilig en gesteund. We hebben onder andere met behulp van EMDR de kern bereikt en het resultaat is fantastisch! Ik ben echt ontzettend dankbaar en ik zal het (en zeker ook haar) aan iedereen aanbevelen!" (BG)

 

Testimonial

"Hanneke is een heel fijn, integere, professionele therapeute. Doordat zijn zélf ook werkzaam is op de ambulance en dus kennis heeft over het vak kan zij zich goed inleven. Dat heb ik als een enorm pré ervaren toen ik, naar aanleiding van agressie incidenten die hadden plaatsgevonden tijdens mijn werk als ambulanceverpleegkundige bij haar in therapie ging. 

Met EMDR als therapie had ik al eens eerder kennis gemaakt, maar ik ben nog nooit zo snel weer 'op de riedel' geholpen als bij Hanneke." HB

 

Testimonial

De rode draad in mijn leven was 'geven' waardoor ik uiteindelijk in een heftige burn-out raakte. 

 

Hanneke heeft mij geleerd ook te mogen ontvangen. Al bij onze eerste ontmoeting raakte zij mij diep. Ze is volkomen zichzelf, een prachtmens met een groot hart voor haar medemens. Hanneke straalt vertrouwen, warmte en geborgenheid uit waardoor ik mezelf durfde open te stellen. Door EMDR, haar deskundigheid en haar 'zijn' ben ik opnieuw geboren in wie ik werkelijk ben. (AS)

 

 

 

Testimonial

Bedankt voor de fijne training! Ik vind online m’n hoofd erbij houden meestal best wel lastig maar nu was het erg boeiend om naar te luisteren. (ZU communicatietraining voor kraamverzorgenden)

 

 

Maak een afspraak Of stel je vraag

Ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

6 + 15 =